Pagina 1 din 1

Sfaturi pentru intretinere in anotimpul rece - iarna

Scris: Dum Feb 04, 2018 6:10 pm
de VWCC
⚫️ Tratament chedere pentru iarna (stim celebra problema cu geamurile ce coboara automat la CC... si iarna sunt probleme cand ingheata)

Solutie Intretinere Chedere Sonax Gummi-Pflege
-se gaseste atat in format lichid cu buretel in capat (pentru aplicare usoara) cat si in format stick (ca un lipici de hartie stick, se aplica mai greu)

Se curata chederele (de orice praf/nisip/etc) cu o carpa imbibata in solutie de curatat geamurile>
Se aplica solutia mentionata mai sus, dupa 1-2 zile se aplica iar (total 2 ori.. ar trebui sa fie de ajuns pentru 2 luni)

Teoretic nu ar trebui sa mai aveti probleme... probabil doar in cazul in care bate viscolul in geamuri.. atunci trebuie sa folositi un spray/solutie de dezghetat (IN NICI UN CAZ NU DESCUIATI MASINA INAINTE, ca geamul nu va cobora si veti avea probleme apoi).

⚫️ Descuierea doar a usii soferului la prima apasare de descuiere pe telecomanda (implicit doar a geamului de la sofer) , la 2 apasari pe telecomanda se vor descuia toate cum e normal:
Intrati in meniul computerului de bord (de la cluster/ceasuri) si cautati Convenience -> Door open -> Single door open.
Va ajuta atunci cand masina e inghetata etc, sa nu mai coboare toate 4 geamurile ci doar cel de la sofer.

⚫️ Pentru geamuri, recomand o soluție hidrofobă, de tipul AquaPel - previne aderarea gheții la suprafața vitrata. Ca soluție de spălarea parbrizului, recomand ProX ClearVision Iarna -40 grade.

⚫️ Pentru caroserie, se poate folosi o soluție de tip Sealant - recomand Meguiar's Sealant 2.0, dar este necesar un timp de uscare de 12 ore in mediu protejat, tip garaj sau parcare subterana. In funcție de buget, se poate folosi ceara solida (varianta mai ieftină) sau protecție nano-ceramica (varianta mai scumpă).

⚫️ Pentru tapițerie de piele, se poate folosi orice fel de soluție de hidratare.

⚫️ Pentru întreținerea motorului, recomand un timp scurt de așteptare, maximum 5 minute înaintea pornirii la drum și apoi un regim de turație moderat - pana in 3000 rpm, pana la temperatura nominală de funcționare - 80 grade, in ulei.

⚫️ Nu se mai deschide usita / capacul rezervor (a inghetat) - lasati masina la caldura intr-o parcare subterana sau garaj, cand reusiti sa o deschideti dati pe tija din stanga (care blocheaza usita) cu spray cu ulei siliconic si in interior cu jet pe langa ea si pe ea, ar trebui sa impiedice inghetul mecanismului.

Re: Sfaturi pentru intretinere in anotimpul rece - iarna

Scris: Mie Ian 09, 2019 12:59 pm
de mircea.caraiman
Salut!

Solutia pentru chedere de la Sonax contine silicon? Am gasit pareri pro si contra siliconului.
De asemenea, a folosit cineva un produs similar, de la Wurth?
https://m.emag.ro/spray-intretinere-cau ... D2S0YYBBM/

Mersi

Re: Sfaturi pentru intretinere in anotimpul rece - iarna

Scris: Vin Ian 11, 2019 11:38 am
de VWCC
Salutare,

Nu am reusit sa gasesc nicaieri o lista de componente ale solutiei de la Sonax, insa este folosita si recomandata in toata lumea din ce am observat, deci nu cred ca este un produs prost.

Poti incerca si solutiile originale de la VW / AUDI / BMW pentru intretinere chedere.

Re: Sfaturi pentru intretinere in anotimpul rece - iarna

Scris: Sâm Ian 12, 2019 2:57 pm
de Catalin
Salut,

Puteti incerca si Nextzett Gummi, il folosesc si este un produs bun :D

Link: https://ingrijireauto.ro/solutii-pentru ... heder.html